HRD forum

News: SMF - Just Installed!

Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 

Recent Posts

Pages: [1]
1
Ideje za unapređenje HRD-a / KONZERVATOR - RESTAURATOR U EU
« Last post by zmayareb on April 07, 2016, 07:24:59 AM »
Konzervator-restaurator s priznatom stručnošću ima pravo raditi bilo gdje u Europi. Veća mobilnost postiže se preko uzajamnog priznavanja kvalifikacija, što je i jedna od zadaća same ECCO misije. Bez tog priznanja kretanje profesionalne radne snage preko granica u Europi vrlo je teško.
Sada kada smo u Europskoj Uniji trebamo konkretnije poraditi i na otvaranju tržišta u susjednim nam zemljama.

Kriteriji za priznavanje zvanja, kvalifikacija i kompetencija konzervatora-restauratora opisani su i revidirani u dokumentu (ECCO 2011.) i već su u uporabi diljem Europe. Prve verzije koje su definirale profesionalne standarde, praksu i obrazovanje izdao je ECCO u svom Guidelinesu  I, II i III, još 2004. godine sa detaljnim  opisom znanja i vještina potrebnih u praksi kao osnovom za dosljedan rad na terenu na visokoj razini profesionalnosti.
2
Ideje za unapređenje HRD-a / E.C.C.O. STRATEGIC PLAN 2015
« Last post by zmayareb on April 07, 2016, 07:20:20 AM »
VISION

Cultural heritage safeguarded for society through high standards in the professional practice of Conservation-Restoration.

MISSION

To organize, develop and promote, on a practical, scienti c and cultural level, the profession of the Conservator-Restorer.
To set standards and regulate practice
at European level and enhance
communication between and mobility of professionals. 7
To strengthen the role and responsibilities of the Conservator-Restorer in relation to others in safeguarding cultural heritage.
Pages: [1]